Kattraser

Här samlar vi all möjlig information om olika kattraser.

Bengal
Naturligtvis påminns vi om bengalens ursprung när vi tittar på den men i det stora hela är den som vilken katt som helst. Genom år av hårt arbete, har uppfödare lyckats ta fram en ras med ett vackert exotiskt utseende, men med ett temperament som tamkattens. Men på vissa områden uppvisar den sitt påbrå som till exempel sättet den rör sig på; liksom smygande och med lägre hållning en andra raser.
–> Läs mera om bengalen här!

Norsk skogkatt
Den norska skogkattens främsta kännetecken är dess storlek. De är oftast muskulösa och kraftiga i sin kroppsbyggnad. Svansen är yvig och pälsen halvlång. Katten har i århundraden utvecklat egenskaper som gör att den kan överleva i den ofta kalla och vilda norska naturen.
–> Läs mera om Norsk Skogkatt här!

Perser
Perserkatten är en av de äldsta kattraserna. Den kom, som namnet antyder, från Iran till Europa redan på 1600-talet. Perserkatten blev snabbt väldigt populär bland den västerländska överklassen.
–> Lär mera om Perser här!

Maine coon
Maine Coonen har fått sitt namn efter den amerikanska delstaten Maine, där denna kattras föddes i mitten av 1800-talet. Till Sverige kom rasen 1986 och har sedan dess ökat mycket i popularitet. I USA är Main coonen en av de vanligaste raserna.
–> Lär mera om Maine coon här!

Lämna ett svar