Cornish rex

Cornish rex är en kattras som uppkom i England på 50-talet. Den kom till genom en mutation och är idag den vanligaste av rexraserna. Mutationen ger katten ett kort och krulligt hår.
Cornish rex kan ge ett väldigt elegant intryck. Detta för att den har höga och smala ben och en väldigt slank och muskulös kropp. Tassarna är små och svansen långsmal. Öronen är väldigt stora och breda. Men rasens främsta kännetecken är trots allt pälsen. Den saknar nämligen det yttersta pälslagret och är därför väldigt tunn och mjuk. Cornish rex finns i de flesta färger och alla pälsfärger är godkända enligt standard. Det har ibland sagts att det är en allergivänlig ras, vilket ingen har kunnat säga är felaktigt. Såklart bör man som allergiker kolla upp hur man själv reagerar på en Cornish rex innan man skaffar sig en.

Vad man kan säga mer om pälsen är att den är lättskött då rasen fäller lite hår. Cornish rex har ett mycket stort behov av stimulans. Lämnar man den mycket ensam bör man tänka på att skaffa en till katt. Det är en ras som trivs bäst inomhus, förutom när det är varmt utomhus. Den trivs inte alls i kyla vilket förmodligen har med den tunna pälsen att göra. Man ska tänka på att det kan vara en viljestark katt som ogillar tvång. Annars är det en mycket livlig och intelligent katt som visar stort intresse för sin ägares förehavanden. Cornish rex har normalt lätt för nya miljöer och att resa med den är inget problem.

Lämna ett svar