Ragdoll

Ragdoll är en kattras som avlades fram i Kalifornien på 60-talet. Att den fick namnet Ragdoll, trasdocka på svenska, beror på att den ofta slappnar av i alla muskler när man lyfter upp dem.
Trots att Ragdoll importerades till Sverige så sent som i början på 90-talet är den idag en av landets största och snabbast växande raser. Stor i mer än en bemärkelse med, för att en Ragdoll blir en rejäl katt i jämförelse med andra raser. En hona brukar väga in på mellan 4,5 – 7 kilo. Hanarnas vikt landar vanligtvis mellan 7-9 kilo. Ragdollens vikt kan förklaras av att den generellt sett är ovanligt matglad.Den kan snabbt vräka i sig stora mängder mat, vilket gäller både kattmatt och den mat som vi människor äter.

Ragdollen är dessutom en väldigt lugn och lat katt som gärna inte motionerar mer än vad som är absolut nödvändigt. Dock ska det klargöras att den gillar lek och bus precis lika mycket som andra raser. Ragdollen föredrar bara att man tar det lite lugnare. De flesta har kanske räknat ut att Ragdollen är den perfekta innekatten, vilket också har att göra med att den är väldigt social och tillgiven. Den vill gärna vara med där det händer saker och följer ofta efter sin husse/matte i huset. Ragdollens gångstil är vaggande med bakbenen brett isär, vilket är lite speciellt. Pälsen är mjuk och lång.

Lämna ett svar