Skaffa en lugn och sällskaplig Burmillakatt


Varje barnfamilj som letar efter ett husdjur bör överväga en Burmillakatt. Denna ras har ett lugnt och lekfullt temperament med en lättskött kort päls.

Burmilla en ganska ny ras och resultatet av slumpmässig korsning mellan Burma och Chinchilla perser. Den första Burmillakatten har sitt ursprung i Storbritannien i början av 1980-talet och blev snabbt uppskattad för sin personlighet. Den är muskulös och tung i förhållande till sin storlek då den mäter 35 centimeter i höjd och väger upp till fem kilo. Skaffa denna katt om du vill ha en katt som dina barn kommer att uppskatta.

Till sin storlek är Burmilla en medelstor katt som är tjock och tung. Detta är en något kompakt och mycket muskulös ras som är mycket rund. Huvudet och öronen är runda. Korsningen mellan Burma och Chinchilla perser har gjort pälsen speciell då den är både kort och mjuk samt tjock och tät.

Ovanstående information är ett axplock om denna spännande ras. Härnäst presenteras mer information om följande faktorer:

  • Rasen.
  • Temperament.
  • Pälsvård.
  • Barnvänlighet.

Läs vidare för att veta mer!

Topp 4 faktorer om Burmillakatten

1. Rasen - Denna ras är av medelstorlek med rak rygg, välutvecklade muskler och en utbuktande bröstkorg. En fullvuxen katt är cirka 35 centimeter hög och väger mellan tre och fem kilo. Det här gör den tung i förhållande till sin storlek. Huvudet är triangelformat och ganska stort. Även deras ögon är ganska stora och väl placerade på huvudet. Å andra sidan har den medelstora tassar och öron samt en genomsnittlig längd på svansen. Benen är smala och nosen är ganska kort.

2. Temperament - Burmillakatter har en lugn personlighet. Det är en perfekt katt för att hålla dig sällskap på grund av sin nyfikna och sällskapliga personlighet. De är dessutom mindre krävande än deras kusin burmeserna och kommer därför bra överens med sina ägare. Vidare är de lekfulla och lättsamma av sig.

3. Pälsvård - Det finns goda nyheter när det kommer till rasens päls. Eftersom den är kort och slät är den lätt att ta hand om. Att bada Burmillakatter är sällan nödvändigt och du kan enkelt borsta eller kamma den veckovis för att få bort hår som lossnat. Om du har en lite långhårigare katt räcker det med att kamma den högst tre gånger i veckan. Oavsett vilken längd håret har så kommer den att vara lätt att ta hand om. Se bara till att borsta eller kamma håret emellanåt för att ta bort tovor och trassel. Att kamma den bidrar också till att smörja huden med dess naturliga hudolja och hålla den frisk.

4. Barnvänlighet - Om du letar efter en barnvänlig katt som passar i en barnfamilj är Burmillakatten ett idealiskt alternativ. Med tanke på deras lugna och lekfulla personlighet passar den väl in tillsammans med barn och andra husdjur. De tycker om att leka med leksaker och gillar uppmärksamheten från alla som behandlar den artigt och respektfullt. Du kan låta dina barn sitta på golvet för att leka med och klappa katten utan problem. Se bara till att alltid presentera barn och andra husdjur långsamt i en kontrollerad miljö.

Burmillakatten
Burmillakatten är ett mycket lämpligt familjehusdjur med tanke på deras enkla skötsel och lugna personlighet.

Redaktionen
Katter.se
Innehåll i denna artikel

Innehåll i denna artikel