Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Jämför och hitta bästa kattförsäkringen

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Vill du hitta kattförsäkringen med lägst pris och bäst villkor? Läs mer och jämför kattförsäkringar här.

Redaktörens val:

Gemensamt för alla kattförsäkringar är att de grundar sig i en så kallad veterinärvårdsförsäkring. Här ingår bland annat behandling, utredning och undersökning hos veterinär. När du väljer kattförsäkring har du möjlighet att välja mellan flera försäkringsnivåer, där skillnaderna bland annat kan ligga i olika stora försäkringsbelopp. Det finns vanligtvis också en rad olika tilläggsförsäkringar att välja på.

1
Sänker inte ersättningsbelopp för ålder
Samarbete med FirstVet
25% rabatt på årspremie för kattunge

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
900-3600 kr
Rörlig självrisk:
15-25%
2
Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp
Kostnadsfritt videosamtal med FirstVet
Samma veterinärvårdsbelopp livet ut

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
0-3500 kr
Rörlig självrisk:
15-25%
3
Fri flytträtt
Försäkrad från första dagen
Bra kundomdöme 9/10

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
2000-3000 kr
Rörlig självrisk:
15-25%

Vad kostar en kattförsäkring?

När det gäller priset för din kattförsäkring beror det bland annat på vilken typ av försäkring du väljer, vilken nivå du lägger dig på och hos vilket försäkringsbolag som du tecknar försäkringen. En annan påverkan på priset är vilken självrisk du väljer – ju högre självrisk desto lägre kostnad för försäkringen. Även tilläggsförsäkringar och specialförsäkringar inverkar på priset.

Vad finns det för tilläggs-/specialförsäkringar?

Olika försäkringsbolag erbjuder varierande tilläggs- och specialförsäkringar, och genom att jämföra de olika aktörerna kan du hitta det alternativ som passar bäst för dig och din katt. En vanligt förekommande tilläggsförsäkring är en livförsäkring, och det finns även exempelvis tilläggsförsäkringar som kan ge dig ersättning för besvär som din katt har haft redan innan försäkringen tecknades. När det gäller specialförsäkringar finns det bland annat särskilda varianter som är anpassade för katter som är tänkta för avel eller som kan vara nödvändiga om du ska resa med din katt.

Kattförsäkringar – vi jämför

Moderna Försäkringar

Hos Moderna Försäkringar kan du välja mellan tre nivåer när du ska teckna kattförsäkring – enkel, dubbel eller trippel. Alla nivåer innefattar gratis rådgivning via First Vet och även behandlingskostnader hos veterinär. Om du väljer att teckna en försäkring på nivå dubbel kan du få ersättning för till exempel dolda fel och receptbelagd medicin, medan du på nivå trippel också kan ersättas för cellgifter. 

Svedea

Om du i stället vill teckna en försäkring hos Svedea hittar du här en veterinärvårdsförsäkring där du kan få ersättning för kostnader för exempelvis behandling och utredning. I försäkringen ingår också kostnadsfria videosamtal med First Vet. I stället för att ha olika nivåer kan du hos Svedea välja mellan tre olika försäkringsbelopp – 30 000 kronor, 60 000 kronor och 90 000 kronor. Du kan sedan komplettera med exempelvis en avelsförsäkring eller en livförsäkring.

Bought by Many

Bought by Many erbjuder tre olika nivåer av kattförsäkringar – bas, standard och premium. De olika nivåerna täcker i turordning kostnader för 30 000 kronor, 60 000 kronor och 140 000 kronor. Gemensamt för samtliga nivåer är att det ingår gratis samtal till First Vet. Om du väljer att lägga dig på en standard- eller premiumnivå kan du även få ersättning för exempelvis tandvård och rehabilitering. En livförsäkring ingår också i premiumpaketet.

Ica Försäkring

Det fjärde alternativet i vår jämförelse är Ica Försäkring. Hos Ica Försäkring finns det två nivåer av veterinärvårdsförsäkringar att välja emellan, där du antingen kan välja ett försäkringsbelopp på 30 000 kronor eller 60 000 kronor. Här ingår kostnadsfria samtal till First Vet, medicin och i en del fall också dolda fel. Livförsäkring räknas som tilläggsförsäkring, och kan adderas om du önskar.


Redaktionen
Katter.se
Innehåll i denna artikel