Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Den bästa klippmaskinen till katter


Här presenterar vi de fem klippmaskiner för katter som blivit bäst i test för 2022. Gör rätt val beroende på behov och funktion för att kunna trimma din kisse så smidigt som möjligt.

Redaktörens val:

Därför bör du skaffa en kattrimmer

Låt oss vara uppriktiga! Att skaffa en hårtrimmer till din katt är inte något du gör för att stärka er relation. Nej, katter är notoriskt icke-kooperativa och om din misse visste vad du planerar att göra skulle den genast göra allt för att stoppa dig. Det är dock oerhört viktigt att din katts hälsa är i topp, och har du en långhårig pälsbebis krävs en hel del underhåll. Med en bra kattrimmer klarar du av följande:

  • Hålla pälsen vacker
  • Motverka infektioner genom att trimma området runt genitalierna
  • Sköta ömtåliga öron
  • Skydda lederna genom att förhindra att håret runt trampdynorna blir för långt

Klippa katt - det bör du tänka på

De fem maskiner vi har valt i kategorin hårtimmer till katt är alla mycket väldesignade och av hög kvalitet. Det finns dock vissa skillnader sinsemellan som gör att de passar för olika behov. En katt med mycket lång eller yvig päls kräver andra funktioner än en katt som behöver regelbundna rengöringar runt rumpan eller öronen. Ofta krävs både och. Läs vidare för att ta reda på vad du bör tänka på för att få den kattrimmer som passar bäst.

Den bästa klippmaskinen för nervösa katter

Har du en kolugn och samarbetsvillig katt är det bara att gratulera men i de flesta fallen tycker katter inte om att bli trimmade. För att göra upplevelsen så skonsam som möjligt för både ditt skinn och din katts välmående bör du välja en hårtrimmer som är tyst och inte vibrerar för mycket. Ha också mutor nära till hands.

Välj en hårtimmer för katt som inte bli för varm

Om du ska trimma katten en längre stund är det viktigt att maskinen inte blir för varm. Skaffa en modell som inte överhettas snabbt om du ska jobba mycket med pälsen. Det finns också speciella vätskor som kan kyla ner skäret som antingen kommer med trimmern eller som du kan köpa till.

Den bästa detaljtrimmaren

När kattens ansikte, öron, tassar och genitalområde ska hållas efter behöver du en apparat som låter dig trimma mycket försiktigt och detaljerat. Det finns klippmaskiner som är designade för särskilt små områden men många kattrimmers kommer också med tillbehör där du kan byta ut huvudet efter behov.

Klippmaskiner för snygga frisyrer

För dig som har en utställningskatt eller tycker det är roligt att frisera din katt finns det modeller som är extra lämpliga. Med ett justerbart blad kan du reglera minsta millimeter och få ett så perfekt resultat som möjligt, och du kan prova på roliga frisyrer som drakrygg, lejonman eller pudelklippning.

Flera inställningar och tillbehör

En bra kattrimmer låter dig anpassa saker som längd, hastighet och hur glest du ska klippa. Om du vill ha en bra allround maskin bör du välja en modell som har utbytbara skärhuvuden och som låter dig variera på hastigheten.

Enkel rengöring och skydd

Under trimmandet kommer det loss mycket hår och du bör kunna rengöra din klippmaskin enkelt. Med en liten borste kommer du åt ordentligt och det är också smart att låta katten stå på en handduk för att du ska samla upp så mycket pälshår som möjligt. Ett bra skydd för skäret håller fukt och slitage borta.

Vilket är bäst - batteri eller sladd?

När du ska trimma din katt bör du ha rejält med plats för manövrering och därför är det oftast enklast med en sladdlös variant. En batteridriven klippmaskin har dock lägre drifttid och måste laddas upp regelbundet. Har du en katt med mycket päls som ska underhållas ofta kan det därför vara bättre med en eldriven katttrimmer, men välj helst en maskin med lång sladd. Vissa modeller ger möjlighet till både och, vilket är ett bra alternativ för alla tillfällen.

Ergonomisk design

Det är enklare att trimma din katt om maskinen är lätt och smidig och att den är smart designad för greppet. Vi har valt ut modeller som är mycket väl genomtänkta både för dig och din katt.

Hur du trimmar din katt steg för steg

Om du aldrig har trimmat din katt förut är det klokt att först titta på instruktionsvideor och att vänja katten vid klippmaskinen. Genom att följa de här stegen blir upplevelsen inte så skrämmande, och välj ett tillfälle när katten är lugn. Med leksaker och klätterställningar håller din katt igång och ett perfekt trimningstillfälle är efter att den har varit aktiv.

1. Låt katten nosa på maskinen när den inte är på

2. Sätt på maskinen och lägg den framför din katt

3. Håll maskinen lite lätt mot kattens kropp, utan att klippa den.

4. Trimma ett mycket litet område den första gången.

5. Utöka tiden och området med någon dags mellanrum.

6. Ge mutor och gos - associera trimmandet med belöning.

Kan jag använda min egen rakapparat till katten?

Även om funktionerna är liknande så är det inte tillrådligt. Kattrimmers är specifikt utformade för att klara kattens päls och är dessutom tystare än människors apparater.

Vad kostar en klippmaskin till katt?

Priserna ligger från ett par hundralappar till ett par tusen. Se alltid till att få den trimmer som klarar av just din katts päls och temperament bäst.

Måste alla katter trimmas?

Om du har en korthårig katt behöver du oftast inte trimma pälsen. Däremot kan det finnas särskilda behov vid sjukdom eller om ansiktet eller genitalierna behöver hållas rena.


Redaktionen
Katter.se
Innehåll i denna artikel